úterý 23. dubna 2013

Zlý kouzelník

Aktivní pól stínu Kouzelníka je svým způsobem "mocným stínem". Muž pod vlivem tohoto stínu nevede druhé tak, jak to činí Kouzelník, on je ovládá způsoby, které nejsou na první pohled zřejmé. Nemá zájem o iniciaci ostatních v poznenáhlých stupních, které dokáží integrovat a zvládat, s cílem dovést je k lepšímu, šťastnějšímu a plnějšímu životu. Manipulátor je místo toho manévruje tak, že jim odpírá informace, které mohou potřebovat ke svému vlastnímu dobru. Za to malé množství informací, které poskytuje, si nechává dobře platit. Je však přesně odměřená pro účely demonstrace jeho nadřazenosti a velké učenosti. Stínový Kouzelník není jenom odtažitý, je také krutý.
(...)
Tento mocný Stín je však patrný i u mnoha mužů věnujících se moderní medicíně. Je všeobecně známo, že nejvíce peněz vydělávají specialisté uvedení do exkluzivních oborů znalostí. Bez pochyby existuje celá řada specialistů, kteří se skutečně zajímají o dobro svých pacientů. Mnozí však pacientům zatajují řadu podstatných detailů nutných k porozumění tomu, co jim chybí. (...)
Narůstající složitost zákona a kódovaného jazyka soudních jednání a dokumentů (ať už dále slouží čemukoliv jinému) široké veřejnosti jasně označují: "My, příslušníci právní profese, máme přístup ke skrytému vědění, které vám může přinést obrovský prospěch, nebo vás může zničit. Poté, co jsme vám za naše služby naúčtovali náš neslýchaný poplatek, můžete, ale také nemusíte, z našeho kouzla načerpat nějaký prospěch."
Robert Moore, Douglas Gillette: Král, válečník, kouzelník, milovník

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.